5 yaşında Nejla TİNER ile İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda (bugünkü adıyla İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı) başladığı piyano eğitimine, Prof. Hülya TARCAN’ın sınıfında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda devam etti. 3 defa sınıf atlayarak sürdürdüğü eğitim dönemini, 15 yaşında liseden, 1993 yılında ise 18 yaşında konservatuvar ve üniversite birinciliğiyle tamamladı. Aynı yıl Almanya’da Köln Musikhochschule’nin sınavlarını kazandı ve Türk Eğitim Vakfı Yurt Dışı 4/4 bursu ile bu okulda Prof. Helmut WEINREBE ve Prof. Pavel GILILOV ile çalıştı. Almanya’daki eğitiminden sonra tekrar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na döndü, yüksek lisansını ve sanatta yeterlik seviyesini pekiyi derecelerle tamamladı. 2011 yılında doçentlik sınavını yine pekiyi derece ile vererek doçent ünvanı almaya hak kazandı.
Türkiye, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Singapur, Makedonya, Rusya, Yunanistan, Fransa, Meksika ve New York’ta çok sayıda resital ve Emma Shapplin gibi dünyaca ünlü birçok sanatçıyla da konserler verdi. 1991 yılında Avusturya Hükümetince organize edilen Mozart Piyano Yarışmasında “Başarı Ödülü” aldı. 1992 yılında Avusturya Krems’de katıldığı master kursunda Irina MUSATOVA ile çalıştı ve başarı belgesi ile ödüllendirildi. 1993 yılında üniversite birinciliği ve Sedat Gürel – Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı başarı ödülü, 1994 yılında “Bülent Tarcan Piyano Yarışması”nda Birincilik ve Jüri Özel Ödülü aldı.

Aynı yıl Almanya’da düzenlenen Prokofief yorum yarışmasında “İkinci” oldu. 2000 yılında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen “Prof. Boris BLOCH Piyano Master Kursu”’na katılarak kursu başarı ile tamamladı. 2001 yılında da International Competition for Young Pianists “Dimitar Nenov” Razgrad Piyano Yarışmasında “Birincilik” kazandı. Bulgaristan’ın Razgrad şehrinde “I. Genç Piyanistler Balkan Forumu” ve “Uluslararası Genç Müzisyenler Forumu”’nda Türkiye’yi temsil eden Gökşen, “I. Uluslararası İstanbul Bahar Festivali”’nde de solist olarak konser verdi. Ayrıca 2006 yılında “Marmara Üniversitesi 8. Kısa Film Yarışması”’nda Zapatos adlı film için bestelediği müzikle kısa film dalında “En İyi Müzik Jüri Özel Ödülü”’nü almaya hak kazandı. 2008 yılında ise başarılı kariyerinden dolayı Barbaros Lions kulüp tarafından “Atatürk Düşüncesini Bugüne Taşıyanlar” başlığında “En İyi Sanatçı” ödülüne layık görüldü.Gülden Gökşen’in 2005 yılında “Güldencaz” adı altında çıkardığı, kendi bestelerinden oluşan ve Anadolu ritimlerini – ezgilerini kapsayan bir fusion albümü de bulunmaktadır.Aynı zamanda çeşitli ulusal ve uluslararası piyano yarışmalarında jüri üyeliği görevinde bulundu.İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası, Razgrad Filarmoni Orkestrası, Vratza Devlet Filarmoni Orkestrası, Makedonya Filarmoni Orkestrası, Shumen Filarmoni Orkestrası, Burgaz Filarmoni Orkestrası ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak birçok defa konserler verdi. Çeşitli Uluslararası yarışmalarda jüri üyesi olarak bulundu.Bugüne kadar konser verdiği şefler arasında İnci Özdil, Ivan Bakalov, Burkhon Buriev, Georgi Cemsirov, Ivan Kojucharov, Pero Petrovski, Slavil Dimitrov, Dimitar Panov ve İbrahim Yazıcı bulunmaktadır.Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda profesör olarak görev yapmaktadır ve öğrencileri çeşitli uluslararası piyano yarışmalarında dereceler kazanmaktadır.


Made with love.